World of Warcraft TCG Fórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
World of Warcraft TCG Fórum

stránky worldofwarcraft.corfix.cz

PříjemPříjem  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  PřihlášeníPřihlášení  

česká pravidla

Goto down 
+4
fundy
zorro
Teo
Sam Elanius
8 posters
Jdi na stránku : 1, 2  Next
AutorZpráva
Sam Elanius

Sam Elanius

Poeet p?íspivku : 53
Registration date : 03. 09. 06

česká pravidla Empty
PříspěvekPředmět: česká pravidla   česká pravidla EmptyMon Sep 18, 2006 7:55 pm

.study Jsou už k dispozici česká pravidla? Třeba zkrácená verze?
Dost bych je uvítal, protože takový angličtinář nejsem abych si je četl a zároveň pochopil jako v češtině!
study Nemohl by sem někdo dát na ně link? Suspect :idea:Díky všem.
Návrat nahoru Goto down
Teo
Admin
Teo

Poeet p?íspivku : 156
Registration date : 20. 08. 06

česká pravidla Empty
PříspěvekPředmět: K pravidlum   česká pravidla EmptyMon Sep 18, 2006 9:22 pm

Ano pravidla budou nebojte. Na pravidlech už se pracuje a v nejbližší době na ně dám samozřejmě link na stránky. Hlavně se opravdu nebojte, do vydání hry je ještě nějaký ten měsíc a něž vám příjdou karty pod ruku, už budete mít česká pravidla praštudována.
Návrat nahoru Goto down
http://www.worldofwarcraft.corfix.cz
Sam Elanius

Sam Elanius

česká pravidla Empty
PříspěvekPředmět: Re: česká pravidla   česká pravidla EmptyTue Sep 19, 2006 2:41 pm

Teo napsal:
Ano pravidla budou nebojte. Na pravidlech už se pracuje a v nejbližší době na ně dám samozřejmě link na stránky. Hlavně se opravdu nebojte, do vydání hry je ještě nějaký ten měsíc a něž vám příjdou karty pod ruku, už budete mít česká pravidla praštudována.
mohl bys blíže specifikovat nejbižší dobu? nejlíp datum Wink
Návrat nahoru Goto down
Teo
Admin
Teo

česká pravidla Empty
PříspěvekPředmět: Re: česká pravidla   česká pravidla EmptyWed Sep 20, 2006 11:30 pm

Nemohl, ale opravdu se nebojte
Návrat nahoru Goto down
zorro

Poeet p?íspivku : 6
Registration date : 20. 09. 06

česká pravidla Empty
PříspěvekPředmět: Re: česká pravidla   česká pravidla EmptyThu Sep 21, 2006 2:11 pm

Nemusíš takhle přesně, stačí přibližně...
Návrat nahoru Goto down
zorro

česká pravidla Empty
PříspěvekPředmět: Re: česká pravidla   česká pravidla EmptyThu Sep 21, 2006 3:25 pm

Má angličtina nebýt zrovna hodně dobrý, ale zkusím napsat, co jsem pochopil:

Balíček má minimálně 60 karet + 1 kartu hrdiny, která se nepočítá do balíčku. každá karta může být v balíčku maximálně 4x (s vyjímkou karet s heslem UNLIMITED, těch tam může být jakékoli množství). Začíná se se 7 kartami, komu se nelíbí, může je zamíchat zpátky do balíku a líznout nových 7, ty už si ale musí ponechat. Hraje se na kola, kolo má tři části. Startovní fáze se dělí na dva kroky, první je odtapnutí (používají se jiná slova než v Magicu, ale znamenají totéž), druhá líznutí (kdo začíná, ten v prvním kole nelíže). V závěrečné fázi hráč pouze redukuje počet karet na ruce na 7. V hlavní fázi může dělat cokoliv ze čtyř akcí - vyložit zdroj many (zase se tomu říká jinak), útočit, hrát karty, používat vyložené karty. Zóny stejné jako v Magic - Knihovna, hrob, ruka, ve hre, mimo hru a stach (chain). Karty se vykládají do 3 řad. Jedna řada je na manové zdroje, druhá na spojence a třetí pro hrdinu. Typy karet - jako zdroj můžete vyložit jakoukoli kartu lícem dolů, pouze pokud jako zdroj vykládáte ÚKOL, tak můžete vyloži lícem nahoru a po splnění využít odměnu a otočit lícem dolů. SPOJENCI se vykládají do vlastní řady. Ostatní ZBRANĚ, ZBROJE, VĚCI a SCHOPNOSTI se vykládají k vašemu hrdinovi. Schopnosti s heslem INSTANT můžete hrát v soupeřově kole, schopnosti s heslem ONGOING zůstavají ve hře, jinak jdou po vyhodnocení na hřbitov.

Stavba balíku, každý hrdina patří buď k hordě nebo alianci, podle toho si musíte vybírat spojence a úkoly, pouze někteří jsou neutrální. Věci, schopnosti, zbroje a zbraně se vybírají podle povolání hrdiny. Vše je řešeno ikonami.

Boj, určíte spojence nebo hrdinu (v tom případě volíte zbraň) a soupeřova hrdinu nebo spojence jako obránce (pokud je to hrdina může použít brnění), spojenci s heslem PROTEKTOR můžou nahradit obránce. Pak si útočník a obránce udělí zranění, zranění na konci kola zůstává na kartách a dá se léčit. Použití spojenci a zbraně se tapují.

To je asi tak celý.

Ještě legendární pravidlo. Kartu s heslem Unique můžeš mít ve hře jenom jednu, když máš dvě, sám si vybereš která pojde a která zůstane. Taky na hlavě, v rukou atd. můžeš mít pouze 1 věc, takže když máš na stole (hlavě) třeba klobouk a chceš vyložit helmu, tak musíš klobouk zahodit. Můžeš mít jenom jednu zbraň na blízko a jednu na dálku, pokud používáš zbraň na dálku, udělíš zranění normálně, ale obrance tobě ne.
Návrat nahoru Goto down
Sam Elanius

Sam Elanius

česká pravidla Empty
PříspěvekPředmět: Re: česká pravidla   česká pravidla EmptyThu Sep 21, 2006 4:35 pm

díky zorro
jseš ten same zorro jako je zorro na cmusu?

Ps: Teo můžeš mi tykat! lol!
Návrat nahoru Goto down
zorro

česká pravidla Empty
PříspěvekPředmět: Re: česká pravidla   česká pravidla EmptyThu Sep 21, 2006 4:47 pm

Jojo to jsem já.
Návrat nahoru Goto down
Teo
Admin
Teo

česká pravidla Empty
PříspěvekPředmět: :-)   česká pravidla EmptyFri Sep 22, 2006 12:18 am

ja ti tykam . Rolling Eyes ... ja psal vy jako všem Very Happy ...
K tobe zorro: jestli jsi to přeložil takhle jsi fakt dobrý, protože to jen tak někdoneumí Evil or Very Mad , ale jestli jsi hrál třeba Magic nebo LotR a další jako já, tak jsi si to určitě něco odvodil, protože pravidla jsou drobounce podobná, hlavně s magicem.

Jinak pravidla vám teď jsou k ničemu, jelikož na karty si ještě počkáme a pravidla se dají přečíst během dne. Nevím, kdy pravidla přibližně budou, ale bylo mi řečeno, že do pár týdnů. Jakmile budou pravidla přeložena a dostanou se ke mě, tak je ihned dám na stránky.
Návrat nahoru Goto down
zorro

česká pravidla Empty
PříspěvekPředmět: Re: česká pravidla   česká pravidla EmptyFri Sep 22, 2006 8:44 am

Pravidla k ničemu nejsou. Už mám stažený promo-balíky a tak si je chci vytisknout a zkusit si hru. Nejsem angličtinář, ale v kostce si myslím, že jsem to tak nějak pochopil. Pravidla jsou psaný tak, aby se předešlo potížím, ale princip je jednoduchý. Proti Magicu jsou dost jednoduchá, přesto si rád počkám na překlad, abych to nezačal hrát blbě.

S dalšíma edicema určitě přijdou další schopnosti a mechanismy, ale 361 karet rozdělených na 2 aliance a dále na 9 povolání zatím nedávají moc možností různých strategií. Z toho vyplívá i jedna nepříjemná věc, a to že když rozbalíš booster, tak z 15 karet se ti pro Paladina z Hordy bude hodit minimálně karet...
Návrat nahoru Goto down
fundy

fundy

Poeet p?íspivku : 8
Registration date : 21. 09. 06

česká pravidla Empty
PříspěvekPředmět: pravidla   česká pravidla EmptyFri Sep 22, 2006 10:02 am

ahoj, jelikoz sem vcera nemel co delat, dal jsem se do prekladu pravidel, uz mam prvnich 14 stranek a tady je mala ukazka (doufam, ze to neni tak hrozny):

Druid: Strážci přírodního pořádku světa. Druidové můžou změnit podobu do různých zvířecích forem. Používají sílu přírody k léčení svých spojenců a zraňování svých nepřátel. Druidové mají mocná kouzla ku prospěchu sebe a svých přátel jako jsou Mark of the Wild a Innervate. V první sadě TCG budou mít druidové přístup k medvědí formě (bear form). S každou další sadou přijdou další formy.

Hunter (Lovec): Lovci jsou smrtící střelci, kteří sdílejí výjimečné pouto se zvěří Azerothu. Lovci mají přístup k silných útočným kartám jako Aimed Shot, Aspect of the Hawk, Multi-shot a Rapid Fire. V prvním vydání TCG jsou čtyři lovcovi mazlíčci (Hunter Pets) a mnoho dalších bude v následujících sadách.

Mage (Mág): Mistři kouzelnických dovedností. Mágové mají přístup k mocným zraňujicím a plošným kouzlům, která můžou vyřadit mnoho nepřátel najednou. Jejich útok z této první TCG sady zahrnuje karty jako Fire Blast, Frostbolt, Flamestrike a Pyroblast. Mágové mohou použít triky jako Blink, Counterspell, Frost Nova a Polymorph, aby přežili své protivníky navzdory svému nižšímu počátečnímu zdraví (health).

Paladin: Tito nositelé Světla jsou mocní bojovníci a slušní léčitelé. Jejich neoblomné hledání spravedlnosti z nich dělá odvážné obránce Aliance. Paladinové jsou velmi silní jako hrdinové i jako spojenci ve vaší skupině. Paladinové mají útočné možnosti s kartami jako Blessing of Might, Hammer of Justice a Retribution Aura a obranné možnosti s kartami Blessing of Protection, Cleanse, Devotion a Divine Shield.

Priest (Kněz): V mnoha rasách Azerothu se vyskytují kněží různorodých náboženství, ale všichni sdílejí léčitelské schopnosti. Ti, kteří tíhnou směrem k temnu, mají velkou moc tavit tváře a ti, co se specializují na svaté účely, jsou neuvěřitelní ranhojiči. V první sadě TCG mají kněží přístup k širokému rozsahu útočných, obraných a pomocných karet zahrnujicích Dispel Magic, Flash Heal, Mind Blast, Mind Control, Prayer of Healing, Psychic Scream a Shadowform.

Rogue (Zloděj): Mistři skývání a lstivosti. Zloději jsou nebezpeční vrahové. Doplňují své bojové schopnosti se zdánlivě neomezenou škálou triků. Zloději v TCG mají přístup k Poison, Stealth, Combo cards a Finishing Moves. Karty v první sadě zahrnují Backstab, Cold Blood, Crippling Poison, Expose Armor, Premeditation a Sinister Strike.

Shaman (Šaman): Šamaní mají k dispozici celý arzenál zbraní spolu s léčivými kouzly a totemy, které pomáhají celé skupině. V této první TCG sadě mají Šamani karty jako Chain Lightning, Earthbind Totem, Ghost Wolf, Purge, Windfury Totem a mocný Frost Shock.

Warlock (Čaroděj): Čarodějové usměrňují démonickou energii na zničení svých nepřátel kletbami, DOTy a nejmocnějšími škodlivými schopnostmi ve hře. Čarodějové mají přístup ke čtyřem užitečným mazlíčkům v první sadě TCG a mnoho dalších přibude s dalšími sadami. Některá klíčová čarodějova kouzla z první sady jsou Life Trap, Rain of Fire, Shadow Bolt, Fear a Curse of Agony.

Warrior (Válečník): Mistři boje nablízko. Válečníci jsou jako doma v ohnisku bitvy, kde dostávají, ale hlavně rozdávají rány. Válečníci mají přístup k většině zbraní, brnění a štítům. Ze všech povolání toho snesou nejvíce, což se odráží v jejich schonosti ochránce ve hře TCG. Některé karty z první sady jsou Battle Shout, Charge, Demoralize Shout, Execute, Last Stand, Mortal Strike, Shield Bash a Sunder Armor.
Návrat nahoru Goto down
Teo
Admin
Teo

česká pravidla Empty
PříspěvekPředmět: Re: česká pravidla   česká pravidla EmptyFri Sep 22, 2006 3:10 pm

Na pravidlech se dělá už 4 týdny, takže to zbytečně nepřekládejte, oproti profíkům nemáte šanci a pak se je z vašich naučí někdo špatně.

Jo k tomu boosteru, asi to nechapes, ale pro paladina z hordy (co to melo znamenat to paladina z hordy) ..... prostě paladinska schopnost je pro všechny paladiny nezalezi kdo je na obrazku. Pokud mam kartu pro maga s obrazkem trolla tak ale mužu ji hrat s clovekem magem treba, takže 361 karet je zatím na začátek akorát a navíc přijdou ještě určitě další edice. Takže snad si to tak nemyslel jako že musíš mít kartu třeba pro paladina s obrazkem hordaka ......
Návrat nahoru Goto down
zorro

česká pravidla Empty
PříspěvekPředmět: Re: česká pravidla   česká pravidla EmptyFri Sep 22, 2006 3:28 pm

Já nevím jak budou karty rozložený v boosteru, ale předpokládejme třeba 4 x Ally (dejme tomu dva za aliianci, jeden pet pro lovce a zbyde mi jeden použitelnej), 4 x Schopnost (jedna pro Shamana, jedna pro Warlocka, jedna pro Mága a jedna pro Zloděje, v tom případě mám jako Paladin dost smůlu), 4x Vybavení (tady se snad něco najde, protože vybavení většinou sdílí více povoloání). 3x Quest (jeden pro alianci, druhej pro mě a třetí neutrální).

Takhle to myslim, ale jak říkám, třeba budou karty řazený jinak...
Návrat nahoru Goto down
Teo
Admin
Teo

česká pravidla Empty
PříspěvekPředmět: Re: česká pravidla   česká pravidla EmptyFri Sep 22, 2006 4:21 pm

Tak ti nzbyde než měnit jako v každé jiné hře, tak si nestěžuj.
k pravidlum: Pravidla jsou již 14 dní přeložená, ale pracuje se na grafice a celkovém vzhledu, ve kterém by se dala vypustit, takže za pár dní by mohla být
Návrat nahoru Goto down
fundy

fundy

česká pravidla Empty
PříspěvekPředmět: Re: česká pravidla   česká pravidla EmptyFri Sep 22, 2006 5:45 pm

Já to beru jako dobré procvičení mé angličtiny a psaní na PC (přece jen 4 měsíce nicnedělání je dlouhá doba:) a navíc se pak můžu porovnávat s profíky.
Návrat nahoru Goto down
Teo
Admin
Teo

česká pravidla Empty
PříspěvekPředmět: Re: česká pravidla   česká pravidla EmptyFri Sep 22, 2006 7:41 pm

Jo jasně to je v pohodě Wink ,takže pravidla budou za pár dnů, přecijen se musí dát do nějaké té podoby a vzhled musí být dobrý. Takže spíš sem pak pište když nějakému pravidlu nebudete rozumět, tak se optáte.
Jo k těm boosterům ještě: na stránkách je už odkaz na aukci, takže pak nemusíte kupovat boostery pokud si myslíte že nemáte štěstí na karty a nakupovat v aukci, od toho jsme ji vytvořili
Návrat nahoru Goto down
Sam Elanius

Sam Elanius

česká pravidla Empty
PříspěvekPředmět: Re: česká pravidla   česká pravidla EmptySat Sep 23, 2006 12:00 am

fundy napsal:
Já to beru jako dobré procvičení mé angličtiny a psaní na PC (přece jen 4 měsíce nicnedělání je dlouhá doba:) a navíc se pak můžu porovnávat s profíky.
čím dřív tím líp, hrát můžu i demo decky, jinak s tebou souhlasím fundy třeba z tebe bude profík king
Návrat nahoru Goto down
Teo
Admin
Teo

česká pravidla Empty
PříspěvekPředmět: Re: česká pravidla   česká pravidla EmptySat Sep 23, 2006 10:15 am

Nic není nemožné.... cyclops
Návrat nahoru Goto down
fundy

fundy

česká pravidla Empty
PříspěvekPředmět: Re: česká pravidla   česká pravidla EmptySun Sep 24, 2006 3:55 pm

Tak už jsem to přeložil, pokud bude mít někdo zájem, napište mi PM, pošlu vám odkaz, ale je to neoficiální a NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ Smile

odkaz sem dám, pouze pokud to dovolí admin:) nechci mít problémy se zákonem

Naposledy upravil dne Sun Sep 24, 2006 5:06 pm, celkově upraveno 1 krát
Návrat nahoru Goto down
Sam Elanius

Sam Elanius

česká pravidla Empty
PříspěvekPředmět: Re: česká pravidla   česká pravidla EmptySun Sep 24, 2006 4:58 pm

Na moje nebezpečí mi to pošli dík. Nebo sem dej odkaz. Wink
Návrat nahoru Goto down
Teo
Admin
Teo

česká pravidla Empty
PříspěvekPředmět: Re: česká pravidla   česká pravidla EmptySun Sep 24, 2006 5:33 pm

Fundy: Ale jo odkaz klidně dej, ale napiš k tomu výrazně, že je to neoficiální překlad od tebe a, že se podle něj učte jen na vlastní nebezpečí Laughing (určitě to chápeš). Samozřejmě až vyjdou cz pravidla oficiálně tak to budeš muset smazat nebo to smažu já. Souhlasíš ? I love you

Dneska jsem si vytiskl demo decky tak ještě čekám na ty pravidla. team překladatélů už dokonal práci dávno, avšak upravit to do podoby i s obrázky to trvá Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Návrat nahoru Goto down
fundy

fundy

česká pravidla Empty
PříspěvekPředmět: Re: česká pravidla   česká pravidla EmptySun Sep 24, 2006 5:48 pm

Oki, takže zde je odkaz na ta pravidla, co jsem přeloži já, tudíž nejsou oficiální u učit se z nich
JE NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ

http://www.stud.feec.vutbr.cz/~xfunde00/soubory/neofic-wowtcg-pravidla-by-fundy.doc

ale z techto pravidel byste meli pochopit základní herní principy

Have fun Very Happy
Návrat nahoru Goto down
Teo
Admin
Teo

česká pravidla Empty
PříspěvekPředmět: Re: česká pravidla   česká pravidla EmptySun Sep 24, 2006 6:41 pm

Na základní pochopení hry to snad stačí a doufám, že je to dobře vše přeloženo. Si fakt dobrý, jen místy je tam třeba nepřeložená část Exclamation
Návrat nahoru Goto down
Teo
Admin
Teo

česká pravidla Empty
PříspěvekPředmět: Re: česká pravidla   česká pravidla EmptySun Sep 24, 2006 7:18 pm

Tak jsem teď asi 20 minut četl a výsledek je, že základní pravidla již chápu tedy alespoň doufám. Sem rád, protože mnohdy jako u pána prstenů to bylo težké a chodily jsme se radit s hráči skušenými. Fundy tak přecejen to kněčemu bylo a davam tvemu překladu 98% cheers (fakt super jen místy to nedávalo třeba slovo se slovem smysl nebo překlep tam byl).
Ještě jistě neumím nějáké ty speciální pravidla z pokročilích ale prvních 14 stran jsem zvládl a základní pravidla musím uznat jsou celkem jednoduchá a přitom originální rendeer hlavně placení zdroji (kartami) to si myslím, že byl geniální nápad a přitom jednoduchý.
Návrat nahoru Goto down
fundy

fundy

česká pravidla Empty
PříspěvekPředmět: Re: česká pravidla   česká pravidla EmptySun Sep 24, 2006 9:07 pm

děkuji, uznání vždy potěší
ta nepřeložená část se týká Sealed Pack format - to je hra, když se koupí společně boostery a postupně se znich tahají karty a z těch se sestaví "provizorní balíčky" se kterými hraješ. Tím poznáš i s jiné karty, než v tvém vlastním balíčku.

Ale tuto část jsem nepřekládal, protože si myslím, že není tak důležitá a navíc budou ofic pravidla.
Přeloženy nejsou poslední stránky, kde jsou pouze jména autorů a rychlé přehledy - ty jsou stejně obsáhleji vysvětleny uvnitř pravidel Smile

a ještě k překladu: ještě nikdy jsem žádnou TCG nehrál, takže jsem to překládal bez předsudkůSmile proto to placení zdrojů - jiný překlad mě nanapadl, protože třeba pojem "tapování" jsem objevil až v průběhu překladu rabbit

A doufám, že WoW TCG bude hrát dost lidí, abych si taky konečně jednou zahrál
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

česká pravidla Empty
PříspěvekPředmět: Re: česká pravidla   česká pravidla Empty

Návrat nahoru Goto down

česká pravidla
Strana 1 z 2Jdi na stránku : 1, 2  Next

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
World of Warcraft TCG Fórum :: World of Warcraft Trading Card Game :: Pokec o hře-
Přejdi na: